img

Uitvaartcentrum

Het funerarium van Rouwcentrum De Roos ligt in het hartje van Overmere.
In één van de drie individuele rouwkamers wordt uw geliefde opgebaard. Een veilige haven om uw verdriet te uiten en de pijn van het verlies uit te drukken. Met een gebed, een gebaar, een stil moment,… zoals u verkiest. Wij vinden het belangrijk dat u de tijd hebt om “vaarwel” te zeggen. Indien u dat zou wensen kan u gedurende de begroetingen constant aanwezig zijn. Want voor u is de steun van familieleden, vrienden, collega’s,… misschien een belangrijke stap in de verwerking van het verlies. Wij laten u hierin vrij. Elk mag voor zichzelf beslissen wat hij belangrijk vindt, want iedereen is uniek en dat verdient respect.


Bovendien vinden we het ook belangrijk dat iedereen in het funerarium respect heeft voor elkaar, voor elkaars mening en geloofsovertuiging. Tijdens de begroeting kan het -dat door onvoorziene omstandigheden- de arts, aangesteld door de gemeente voor controle bij een crematie, enige tijd in de individuele rouwkamer aanwezig is, zodat ze hun werk kunnen doen. We vragen hiervoor respect en begrip.

De openingsuren voor het funerarium:
  • elke werkdag van 17.00u - 18.30u
  • op zaterdag van 14.00u -15.00u
  • op zondag en feestdagen gesloten

Ligging en parking

Het funerarium van Rouwcentrum De Roos bevindt zich in de Kruisstraat 40 9290 Overmere. Op een kleine 10 minuten van Kalken, Zele, Berlare, Wichelen, Lokeren, Wetteren en Lede. Door onze centrale ligging zijn wij dan ook gemakkelijk te bereiken.


Situatieplan

kaart

  • Vanuit richting Wichelen:  De N442/Rijksweg volgen richting Uitbergen. Deze weg blijven volgen en via de Molenstraat tot aan de kerk van Overmere rijden. Dan rechts afslaan, de N445 op, richting Zele. Verder rijden tot aan de verkeerslichten (ongeveer 800 meter) ter hoogte van restaurant De Jonkman - ’t Mosselke. Een vijftigtal meter door de lichten op uw linkerkant bevindt zich het “Rouwcentrum De Roos”.
  • Vanuit richting Laarne:  De N445 volgen richting Overmere/Zele. De kerk van Overmere voorbijrijden. Verder rijden tot aan de verkeerslichten (ongeveer 800 meter) ter hoogte van restaurant De Jonkman - ’t Mosselke. Een vijftigtal meter door de lichten op de linkerkant bevindt zich het “Rouwcentrum De Roos”.
  • Vanuit richting Berlare:  De N467 vervolgen richting Donk. Dan steeds verder rijden via de Donklaan tot aan de rotonde ter hoogte van “De Klappel”. De rotonde oprijden en links richting Overmere nemen. Na ongeveer 1 km ziet u op de rechterkant “Rouwcentrum De Roos”.
  • Vanuit richting Zele:  De N445/Gentsesteenweg volgen richting Donk tot aan de rotonde ter hoogte van “De Klappel”. De rotonde oprijden en rechtdoor de N445/Dendermondse Steenweg richting Overmere volgen. Na ongeveer 1 km ziet u op de rechterkant “Rouwcentrum De Roos”.